MAGDALENA
MARTÍNEZ CAÑAMERO
CATEDRATICO DE UNIVERSIDAD
MARÍA JOSÉ
GRANDE BURGOS
PERSONAL INVESTIGADOR
Publicaciones en las que colabora con MARÍA JOSÉ GRANDE BURGOS (17)
2022
-
Determinación de los niveles de resistencias a antibióticos en una colección de cepas aisladas de langostino
Microbiología de los alimentos bajo el concepto de One Health: libro de comunicaciones
-
Estudio de los niveles de resistencia a antibióticos en cepas bacterianas aisladas de pulpo
Microbiología de los alimentos bajo el concepto de One Health: libro de comunicaciones
-
Microbiología de los alimentos bajo el concepto de One Health: libro de comunicaciones
Universidad de Jaén
2020
2015
-
Proyecto de innovación docente del área de Microbiología de la UJA con el departamento de Ciencias Naturales del colegio Cristo Rey
Avances en microbiología
-
Recursos didácticos multimedia en la enseñanza de las asignaturas del Máster Oficial �Avances en Seguridad de los Alimentos�
Avances en microbiología
2008
-
Comparative analysis of genetic diversity and incidence of virulence factors and antibiotic resistance among enterococcal populations from raw fruit and vegetable foods, water and soil, and clinical samples
International Journal of Food Microbiology, Vol. 123, Núm. 1-2, pp. 38-49
2007
-
Efficacy of enterocin AS-48 against bacilli in ready-to-eat vegetable soups and purees
Journal of Food Protection, Vol. 70, Núm. 10, pp. 2339-2345
-
Semi-preparative scale purification of enterococcal bacteriocin enterocin EJ97, and evaluation of substrates for its production
Journal of Industrial Microbiology and Biotechnology, Vol. 34, Núm. 12, pp. 779-785
-
Treatment of vegetable sauces with enterocin AS-48 alone or in combination with phenolic compounds to inhibit proliferation of Staphylococcus aureus
Journal of Food Protection, Vol. 70, Núm. 2, pp. 405-411
2006
-
Application of the broad-spectrum bacteriocin enterocin AS-48 to inhibit Bacillus coagulans in canned fruit and vegetable foods
Food and Chemical Toxicology, Vol. 44, Núm. 10, pp. 1774-1781
-
Inhibition of Bacillus licheniformis LMG 19409 from ropy cider by enterocin AS-48
Journal of Applied Microbiology, Vol. 101, Núm. 2, pp. 422-428
-
Inhibition of toxicogenic Bacillus cereus in rice-based foods by enterocin AS-48
International Journal of Food Microbiology, Vol. 106, Núm. 2, pp. 185-194
2005
-
Control of Alicyclobacillus acidoterrestris in fruit juices by enterocin AS-48
International Journal of Food Microbiology, Vol. 104, Núm. 3, pp. 289-297
-
Stability of enterocin AS-48 in fruit and vegetable juices
Journal of Food Protection, Vol. 68, Núm. 10, pp. 2085-2094
2004
-
Antimicrobial activity of enterocin EJ97 against 'Bacillus macroides/Bacillus maroccanus' isolated from zucchini purée
Journal of Applied Microbiology, Vol. 97, Núm. 4, pp. 731-737
2003
-
Antimicrobial activity of enterocin EJ97 on Bacillus coagulans CECT 12
Food Microbiology, Vol. 20, Núm. 5, pp. 533-536