ANTONIO MIGUEL
GÁLVEZ DEL POSTIGO RUIZ
CATEDRATICO DE UNIVERSIDAD
MARÍA DEL ROSARIO
LUCAS LÓPEZ
CATEDRATICO DE UNIVERSIDAD
Publications by the researcher in collaboration with MARÍA DEL ROSARIO LUCAS LÓPEZ (119)
2023
-
Determination of the effect of the bacteriocin enterocin AS-48 on the microbial loads and bacterial diversity of blueberries
Heliyon, Vol. 9, Núm. 5
-
Draft Genome Sequence of a Putatively Antibiotic-Resistant Escherichia coli Strain Isolated from Calf Intestine in Boyacá, Colombia
Microbiology Resource Announcements, Vol. 12, Núm. 2
-
Effect of High Hydrostatic Pressure Processing on the Microbiological Quality and Bacterial Diversity of Sous-Vide-Cooked Cod
Foods, Vol. 12, Núm. 6
2022
-
Antimicrobial Resistance, Biocide Tolerance, and Bacterial Diversity of a Dressing Made from Coriander and Parsley after Application of Treatments Using High Hydrostatic Pressure Alone or in Combination with Moderate Heat
Foods, Vol. 11, Núm. 17
-
Determinación de la resistencia a antibióticos en cepas bacterianas aisladas de muestras de aliño procesadas o no por alta presión hidrostática
Microbiología de los alimentos bajo el concepto de One Health: libro de comunicaciones
-
Effect of High-Pressure Treatments on the Properties of Food Packaging Materials with or without Antimicrobials
Polymers, Vol. 14, Núm. 24
-
Estudio de los niveles de resistencia a antibióticos en cepas bacterianas aisladas de pulpo
Microbiología de los alimentos bajo el concepto de One Health: libro de comunicaciones
-
Identificación y determinación de los perfiles de resistencia a antimicrobianos en cepas bacterianas aisladas a partir de guacamole
Microbiología de los alimentos bajo el concepto de One Health: libro de comunicaciones
-
Microbiología de los alimentos bajo el concepto de One Health: libro de comunicaciones
Universidad de Jaén
-
Resistencias a antibióticos en cepas de pseudomonas aisladas de alimentos vegetales
Microbiología de los alimentos bajo el concepto de One Health: libro de comunicaciones
2021
-
Potentially pathogenic bacteria isolated from Paipa cheese and its susceptibility profiles to antibiotics and biocides
Brazilian Journal of Microbiology, Vol. 52, Núm. 3, pp. 1535-1543
2020
-
Analysis of the bacterial diversity of paipa cheese (A traditional raw cow’s milk cheese from Colombia) by high-throughput sequencing
Microorganisms, Vol. 8, Núm. 2
-
Changes in the bacterial diversity of human milk during late lactation period (Weeks 21 to 48)
Foods, Vol. 9, Núm. 9
-
Corrigendum to “Biocide tolerance and antibiotic resistance of Enterobacter spp. isolated from an Algerian hospital environment” [J Glob Antimicrob Resist 18 (2019) 291–297] (Journal of Global Antimicrobial Resistance (2019) 18 (291–297), (S2213716519300943), (10.1016/j.jgar.2019.04.005))
Journal of Global Antimicrobial Resistance
-
Impact of high-hydrostatic pressure treatments applied singly or in combination with moderate heat on the microbial load, antimicrobial resistance, and bacterial diversity of guacamole
Microorganisms, Vol. 8, Núm. 6, pp. 1-12
2019
-
Biocide tolerance and antibiotic resistance of Enterobacter spp. isolated from an Algerian hospital environment
Journal of Global Antimicrobial Resistance, Vol. 18, pp. 291-297
-
Effect of high hydrostatic pressure and activated film packaging on bacterial diversity of fruit puree
LWT, Vol. 100, pp. 227-230
-
Influencia de los tratamientos por alta presión hidrostática en la biodiversidad bacteriana de un jugo combinado de fruta y verdura
Impulsando la investigación y la innovación: X Congreso Nacional CyTA/CESIA, León, 15-17 de mayo de 2019
2018
-
ANTIMICROBIAL RESISTANCE IN SEAFOODS, AND NON-THERMAL FOOD PROCESSING
IJRDO-JOURNAL OF AGRICULTURE AND RESEARCH, Vol. 4, Núm. 11, pp. 20-27