Publicaciones (303) Publicaciones en las que ha participado algún/a investigador/a

2023

  1. Actividad antimicrobiana de derivados fenólicos: Posible aplicación en la industria alimentaria

    Investigaciones DACIU 2022-2023: Una publicación que refleja los trabajos realizados por los participantes en el programa DACIU en su primera edición (Avanza), pp. 57-62

  2. Actividad antimicrobiana y antibiopelicula del extracto vegetal Sambucus canadensis en bacterias patogenas transmitidas por alimentos: Actividad antimicrobiana y antibiopelícula del extracto vegetal Sambucus canadensis

    Biotecnia, Vol. 25, Núm. 3, pp. 176-183

  3. Antimicrobial Activity and Biodiversity Study of a Homemade Vegetable Puree Treated with Antimicrobials from Paenibacillus dendritiformis

    Applied Sciences (Switzerland), Vol. 13, Núm. 12

  4. Asymmetric Pattern of Correlations of Leucine Aminopeptidase Activity between Left or Right Frontal Cortex versus Diverse Left or Right Regions of Rat Brains

    Symmetry, Vol. 15, Núm. 7

  5. Changes in resistome profile of potential probiotic Lactiplantibacillus pentosus in response to edible oil adaptation

    Food Microbiology, Vol. 109

  6. Characterization of the culturable sporobiota of spanish olive groves and its tolerance toward environmental challenges

    Microbiology Spectrum, Vol. 11, Núm. 2

  7. Correlational Study of Aminopeptidase Activities between Left or Right Frontal Cortex versus the Hypothalamus, Pituitary, Adrenal Axis of Spontaneously Hypertensive Rats Treated with Hypotensive or Hypertensive Agents

    International Journal of Molecular Sciences, Vol. 24, Núm. 21

  8. Corrigendum: In silico genomic analysis of the potential probiotic Lactiplantibacillus pentosus CF2-10N reveals promising beneficial effects with health promoting properties, (Front. Microbiol, (2022), 13, (989824), 10.3389/fmicb.2022.989824)

    Frontiers in Microbiology

  9. Determination of the effect of the bacteriocin enterocin AS-48 on the microbial loads and bacterial diversity of blueberries

    Heliyon, Vol. 9, Núm. 5

  10. Draft Genome Sequence of a Putatively Antibiotic-Resistant Escherichia coli Strain Isolated from Calf Intestine in Boyacá, Colombia

    Microbiology Resource Announcements, Vol. 12, Núm. 2

  11. Effect of High Hydrostatic Pressure Processing on the Microbiological Quality and Bacterial Diversity of Sous-Vide-Cooked Cod

    Foods, Vol. 12, Núm. 6

  12. Evidence Supporting the Involvement of the Minority Compounds of Extra Virgin Olive Oil, through Gut Microbiota Modulation, in Some of the Dietary Benefits Related to Metabolic Syndrome in Comparison to Butter

    Molecules, Vol. 28, Núm. 5

  13. Influencia de los microorganismos en la distribución mineral del humedal salino de Laguna Honda (Jaén, España)

    Macla: revista de la Sociedad Española de Mineralogía, Núm. 27, pp. 97-98

  14. Intestinal microbiota modulation at the strain level by the olive oil polyphenols in the diet

    Frontiers in Nutrition, Vol. 10

  15. Introducción de supuestos prácticos para la aplicación de la regulación nacional e internacional en cursos de postgrado relacionados con la Seguridad Alimentaria

    Innovación docente y renovación pedagógica en Derecho: especial referencia a experiencias exitosas de proyectos de innovación docente y la utilización de herramientas y metodologías colaborativas (Dykinson), pp. 183-199

  16. La esporobiota del olivar español y caracterización de su tolerancia a los desafíos ambientales

    Tierras: Agricultura, Núm. 322, pp. 106-110

  17. Metagenomic insights into microbial contamination in critical healthcare environments and the efficacy of a novel “HLE” disinfectant

    Infection, Disease and Health, Vol. 28, Núm. 4, pp. 282-289