RUBÉN
PÉREZ PULIDO
TITULAR DE UNIVERSIDAD
ELENA
ORTEGA MORENTE
TITULAR DE UNIVERSIDAD
Publicaciones en las que colabora con ELENA ORTEGA MORENTE (16)
2022
-
Determinación de los niveles de resistencias a antibióticos en una colección de cepas aisladas de langostino
Microbiología de los alimentos bajo el concepto de One Health: libro de comunicaciones
-
Estudio de los niveles de resistencia a antibióticos en cepas bacterianas aisladas de pulpo
Microbiología de los alimentos bajo el concepto de One Health: libro de comunicaciones
-
Microbiología de los alimentos bajo el concepto de One Health: libro de comunicaciones
Universidad de Jaén
2020
2018
-
Transferencia de prácticas docentes de trabajo cooperativo del ámbito pre-universitario a la docencia práctica en la Universidad de Jaén
Metodologías docentes innovadoras en la enseñanza universitaria (Servicio de Publicaciones de la Universidad de Murcia), pp. 107-116
2017
-
Adaptation to Biocides Cetrimide and Chlorhexidine in Bacteria from Organic Foods: Association with Tolerance to Other Antimicrobials and Physical Stresses
Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 65, Núm. 8, pp. 1758-1770
-
Effects of exposure to biocides on susceptibility to essential oils and chemical preservatives in bacteria from organic foods
Food Control, Vol. 80, pp. 176-182
-
Effects of exposure to quaternary-ammonium-based biocides on antimicrobial susceptibility and tolerance to physical stresses in bacteria from organic foods
Food Microbiology, Vol. 63, pp. 58-71
2016
-
Adaptive tolerance to phenolic biocides in bacteria from organic foods: Effects on antimicrobial susceptibility and tolerance to physical stresses
Food Research International, Vol. 85, pp. 131-143
2015
2014
-
Antimicrobial resistance determinants in antibiotic and biocide-resistant gram-negative bacteria from organic foods
Food Control, Vol. 37, Núm. 1, pp. 9-14
-
Genetic determinants of antimicrobial resistance in Gram positive bacteria from organic foods
International Journal of Food Microbiology, Vol. 172, pp. 49-56
-
Synergistic activity of biocides and antibiotics on resistant bacteria from organically produced foods
Microbial Drug Resistance, Vol. 20, Núm. 5, pp. 383-391
2013
-
Biocide tolerance in bacteria
International Journal of Food Microbiology, Vol. 162, Núm. 1, pp. 13-25
2012
-
Isolation and identification of bacteria from organic foods: Sensitivity to biocides and antibiotics
Food Control, Vol. 26, Núm. 1, pp. 73-78
-
Presencia de determinantes de restistencia en bacterias Gram positivas procedentes de alimentos ecológicos
Avances en microbiología de los alimentos