NATIVIDAD
RAMOS MARTOS
Investigadora en el periodo 2010-2017
Publicaciones en las que colabora con NATIVIDAD RAMOS MARTOS (26)
2016
-
Evaluation of processing factors for selected organic contaminants during virgin olive oil production: Distribution of BTEXS during olives processing
Food Chemistry, Vol. 199, pp. 273-279
2015
-
Empleo de estudios de caso reales en clases prácticas para la adquisición de competencias en contaminación ambiental
Evaluación de la Calidad de la Investigación y de la Educación Superior: libro de resúmenes XI FECIES
2014
-
Determination of Polyphenols in Commercial Extra Virgin Olive Oils from Different Origins (Mediterranean and South American Countries) by Liquid Chromatography–Electrospray Time-of-Flight Mass Spectrometry
Food Analytical Methods, Vol. 7, Núm. 9, pp. 1824-1833
2012
-
Generic sample treatment method for simultaneous determination of multiclass pesticides and mycotoxins in wines by liquid chromatography-mass spectrometry
Journal of Chromatography A, Vol. 1249, pp. 32-40
-
Solid Phase Molecular Spectroscopy
Handbook of Green Analytical Chemistry (John Wiley and Sons), pp. 221-244
-
Study on the occurrence of pesticide residues in fruit-based soft drinks from the EU market and morocco using liquid chromatography-mass spectrometry
Food Control, Vol. 26, Núm. 2, pp. 341-346
2010
-
Multi-residue determination of pesticides in fruit-based soft drinks by fast liquid chromatography time-of-flight mass spectrometry
Talanta, Vol. 81, Núm. 4-5, pp. 1310-1321
-
Residues of Pesticides and Polycyclic Aromatic Hydrocarbons in Olive and Olive-Pomace Oils by Gas Chromatography/Tandem Mass Spectrometry
Olives and Olive Oil in Health and Disease Prevention (Elsevier Inc.), pp. 425-436
2008
-
Flow-injection solid surface lanthanide-sensitized luminescence sensor for determination of p-aminobenzoic acid
Analytical and Bioanalytical Chemistry, Vol. 391, Núm. 2, pp. 715-719
2007
-
Multioptosensores: Recientes tendencias y aplicaciones
Homenaje al profesor don Fermín Capitán: Investigación actual de la Escuela Analítica de Granada (Editorial Universidad de Granada), pp. 121-142
-
Residuos tóxicos en aceite de oliva, determinación de plaguicidas
I Congreso de la Cultura del Olivo (Instituto de Estudios Giennenses), pp. 507-516
2006
-
Simultaneous multidetermination of residues of pesticides and polycyclic aromatic hydrocarbons in olive and olive-pomace oils by gas chromatography/ tandem mass spectrometry
Journal of Chromatography A
-
Virtualización del título propio en olivicultura y elaiotecnia. Elaboración de materiales
Iniciación a la investigación, Núm. 1
2005
-
Comparative study of the retention of nine phenolic compounds on anionic exchanger resins
Chemical Papers, Vol. 59, Núm. 3, pp. 161-165
-
Estudio comparativo de distintas técnicas analíticas (espectroscopía de NIR y RMN y extracción mediante Soxhlet) para la determinación del contenido graso y de humedad en aceitunas y orujo de Jaén
Grasas y aceites, Vol. 56, Núm. 3, pp. 220-227
-
Simplificación/automatización de la metodología analítica aplicada a la determinación de componentes mayoritarios y residuos en aceite de oliva y otros productos derivados del olivo
Proyectos de investigación (2003-2004) (Universidad de Jaén), pp. 279-307
2004
-
Fluorimetric flow-through sensing of quinine and quinidine
Microchimica Acta, Vol. 147, Núm. 4, pp. 211-217
2003
-
A flow-through fluorimetric sensing device for determination of α- and β-naphthol mixtures using a partial least-squares multivariate calibration approach
Talanta
-
Fast and single solid phase fluorescence spectroscopic batch procedure for (acetyl) salicylic acid determination in drug formulations
Journal of Pharmaceutical and Biomedical Analysis, Vol. 31, Núm. 3, pp. 439-446
-
Native fluorescence determination of pyridoxine hydrochloride (vitamin B6) in pharmaceutical preparations after sorption on Sephadex SP C-25
Spectroscopy Letters, Vol. 36, Núm. 1-2, pp. 133-149