Centre/Institute
INSTITUTO UNIVERSITARIO DE INVESTIGACIÓN EN OLIVAR Y ACEITE DE OLIVA
Book chapters (16) Publications in which a researcher has participated
2020
-
Agrarian Metabolism: The Metabolic Approach Applied to Agriculture
Environmental History (Netherlands) (Springer Science and Business Media B.V.), pp. 1-28
-
Agricultural Inputs and Their Energy Costs 1900–2010
Environmental History (Netherlands) (Springer Science and Business Media B.V.), pp. 69-106
-
Agricultural Output: From Crop Specialization to Livestocking, 1900–2008
Environmental History (Netherlands) (Springer Science and Business Media B.V.), pp. 29-68
-
Antiinflammatory activity exerted by minor compounds found in virgin olive oils
The Mediterranean Diet: An Evidence-Based Approach (Elsevier), pp. 527-535
-
Asociacionismo agroalimentario y desarrollo rural
Manual de economía social (Tirant lo Blanch), pp. 283-300
-
Decreasing Income and Reproductive Problems of the Agricultural Population
Environmental History (Netherlands) (Springer Science and Business Media B.V.), pp. 107-151
-
Derrumbe demográfico, descomposición del poblamiento y cambios en los usos del suelo: El caso de la Sierra de Segura
Espacios rurales y retos demográficos: una mirada desde los territorios de la despoblación: ColoRural 2020, III Coloquio Internacional de Geografía Rural (Grupo de Didáctica de la Geografía (AGE)), pp. 146-161
-
Dinámicas y adaptación de las áreas rurales a los desafíos de la globalización
Globalización y desarrollo de los territorios (Pirámide), pp. 209-236
-
Environmental Impacts of Spanish Agriculture’s Industrialization
Environmental History (Netherlands) (Springer Science and Business Media B.V.), pp. 153-179
-
Environmentally Friendly Solvents for Sample Preparation in Foodomics
Comprehensive Foodomics (Elsevier), pp. 536-565
-
Globalización y dinámica territorial
Globalización y desarrollo de los territorios (Pirámide), pp. 19-29
-
Hydroxytyrosol as a component in the Mediterranean diet and its role in disease prevention
The Mediterranean Diet: An Evidence-Based Approach (Elsevier), pp. 165-178
-
Las políticas públicas de fomento de la Economía Social en Andalucía
La nueva generación de políticas públicas de fomento de la economía social en España (Tirant lo Blanch), pp. 157-194
-
Nitric oxide under abiotic stress conditions
Plant Life under Changing Environment: Responses and Management (Elsevier), pp. 735-754
-
Role of nitric oxide-dependent posttranslational modifications of proteins under abiotic stress
Plant Life under Changing Environment: Responses and Management (Elsevier), pp. 793-809
-
The Metabolism of Spanish Agriculture
Environmental History (Netherlands) (Springer Science and Business Media B.V.), pp. 181-215